top of page
ApParkingSpot
Vanliga frågor och svar (FAQ)

Uppdaterad 2020-03-12

 

 

ALLMÄNNA FRÅGOR

Är registreringen gratis?

Vilken ansvarspolicy har vi?

Hur ändrar man lösenordet?

Mer information?

FÖR PARKERINGSVÄRDAR

Hur lägger jag upp  min parkeringsplats?

Hur bestämmer jag priset?

Parkeringsnamn och Beskrivning?

Vad händer om en parkerad bil stannar över den bokade tiden?

Skall jag betala skatt på hyresinkomsterna?

FÖR FÖRARE

Hur bokar jag en parkeringsplats?

Vad händer om jag vill stanna  längre på samma parkeringsplats?

Hur avbokar man en bokning?

Navigering?

 

 

ALLMÄNNA FRÅGOR

 

Är registreringen gratis?

Ja, registreringen är gratis för uthyrare och föraren.

 

Vilken ansvarspolicy har vi?

Vi förutsätter att man respekterar parkeringsområdet och ej gör åverkan på parkering eller bilar. Att parkera  på  allmänna  platser  innebär samma risk som på andra platser i staden. För att skapa ett transparent system uppmanar vi er att betygsätta eller recensera parkeringsupplevelsen. Uppstår skada eller annat problem, meddela oss så kontrollerar vi problemet. Se mer information i de allmänna villkoren.

 

Hur ändrar man lösenordet?

Klicka på länken Glömt lösenord på inloggningssidan. Om du är inloggad och vill ändra lösenordet går du till min profil och får möjlighet att ändra lösenordet där. Plattformen bekräftar din identitet med hjälp av en sms-kod.

 

Mer information?

Se allmänna villkor för ytterligare information.

 

 

FÖR PARKERINGSVÄRDAR

 

Hur lägger jag upp  min parkeringsplats?

Det är gratis att lägga upp din plats för uthyrning med ApParkingspot och det tar bara några minuter. Välj värdläge i menyn i mobilappen och följd de enkla instruktionerna.

Hur bestämmer jag priset?

Du kan fritt välja prissättnig, men välj gärna ett pris som liknar andra i samma område. Ett konkurenskraftigt pris får fler bokningar.  Du kan fritt välja tim-, dag-, vecko- och månadspris. Vår avgift för att hyra ut en plats genom portalen är 20%. Den täcker alla betalnings och serviceavgifter och framtida uppdateringar. Vid uthyrning genom en operatör (t ex Apcoa) är avgiften 30%. 

 

Parkeringsnamn och Beskrivning?

"Parkera på..." är t.ex. namn eller nummer på parkeringsplatsen. Om det inte finns någon synlig identifiering kan du skriva en kort beskrivning.

 

"Beskrivning". Här kan du ge specifika instruktioner som hjälper föraren att hitta eller komma åt din plats. Till exempel:

 

- Koden för en säkerhetsgrind.

- Hur föraren kan få tag på en nyckel eller tillstånd om det behövs.

 

Vad händer om en parkerad bil stannar över den bokade tiden?

Om du som värd har upptäckt ett felaktigt parkerat fordon, bör du dokumentera din upplevelse och skicka dina synpunkter till ApParkingSpot via support@apparkingspot.com. ApParkingSpot kommer, när den hanterar ditt klagomål, begära fotografier, videor eller annan dokumentation som kan bevisa vad du har upplevt. Var noga med att fotografera eller filma registreringsskylten för det felaktigt parkerade fordonet. Utöver denna dokumentation måste du ange bokningsreferensen i ditt klagomål. ApParkingSpot betalar ut 500kr vid giltigt fall. 

 

Skall jag betala skatt på hyresinkomsterna?

Du är själv ansvarig för att hantera skatter korrekt. För privatpersoner i Sverige gäller att upp till 40 000 kr i hyresintäkter är skattefritt. Har du högre inkomster från uthyrning ska intäkterna deklareras. Läs mer på:  https://www.skatteverket.se/omoss/press/pressmeddelanden/2019/2019/hyrutskattefrittupptill40000kronor.5.8bcb26d16a5646a148a24b.html

 

 

FÖR FÖRARE

 

Hur bokar jag en parkeringsplats?

Sök, Ange din destination och de datum och tider du vill parkera.

Välj din plats, genom att dra upp beskrivningen så ser du fullständigt information  med ett foto.

Boka, För att boka parkeringsplatsen måste du ha betalningen validerad med Paynova och ange det fordon du vill  parkera med. När du har valt  "Boka"  måste du bekräfta bokningen. Efter detta hittar du bokningen i  "Mina bokningar"

 

Vad händer om jag vill stanna  längre på samma parkeringsplats?

Om du vill förlänga din bokning kan du utöka tiden genom att boka samma parkeringsplats på nytt efter den utsatta tiden. Förlängningen är dock endast möjlig om platsen är tillgänglig. Vi uppmuntrar dig att hålla dig till den reserverade tiden och respektera andra användarna om de behöver komma åt parkeringen..

 

Hur avbokar man en bokning?

För närvarande är det inte möjligt att göra en avbokning direkt i appen. Vi hoppas införa den möjligheten inom kort.  Tills dess måste vi be dig kontakta oss på support@apparkingspot.com om du vill avboka. Observera avbokningspolicyn i de allmänna villkoren.

Navigering?

I den första versionen kan du kopiera och klistra in adressen från bokningsinformation till din favorit navigeringsapp.

Registering
Ansvarspolicy
Lösenordet
Mer information
Lägga plats
Pris
Beskrivng
Overtid
skatt
boka
stanna längre
avboka
Navigering
bottom of page