top of page
Sök
  • ApParkingSpot

ApParkingspot förvärvar Linky Tech AB och blir en del av EPTI

ApParkingspot Nordic AB (publ) har genom en överenskommelse med bl.a. ventureföretaget Epti AB, noterat på Nasdaq Stockholm First Norths aktielista, tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Linky Tech AB. Köpet innebär ett s.k. omvänt förvärv där Epti AB blir ny majoritetsägare i ApParkingspot som också kommer att byta namn till Linky AB (publ) vid den kommande ordinarie årsstämman.

Linky Tech AB tillhandahåller en B2B2C Platform-as-a-Service (PaaS). Lösningen möjliggör smidig parkering och ev-laddning genom ett sömlöst gränssnitt och förstklassig användarupplevelse. Den unika Platform-as-a-Service-lösningen, Linky, gör det möjligt för företag, operatörer och markägare att enkelt hantera, underhålla och hantera betalningar för sina parkerings- och laddstationer. Produkten är helt webbaserad vilket möjliggör en app- och kontofri lösning utan krav på registrering. Bokningar kommer att göras via en URL eller QR-kod.

Kombinationen av Linky Techs teknologi och ApParkingspots app för peer-to-peer uthyrning av parkeringsplatser ger det nya bolaget en stark bas för vidare expansion och förväntas ge aktieägarna i båda bolagen en kraftigt förbättrad möjlighet till kommersiell framgång.

Affären är föremål för godkännande på ApParkingspots ordinarie årsstämma vilken kommer att avhållas den 8 juni 2022. Samtliga större aktieägare har ställt sig postiva till genomförandet.


Sasa Farkas, VD för ApParkingspot kommenterar: Affären innebär ett stort steg framåt för bolaget som kommer in i ett helt annat sammanhang. Jag ser mycket positivt på det hela och räknar med att förvärvet på sikt kommer att medföra en betydande värdeökning för aktieägarna.


För mer information kontakta VD Sasa Farkas, tel 073 740 78 23.


Om ApParkingspot

ApParkingspot har sedan 2016 investerat i uppbyggnaden av en app för peer-to-peer uthyrning av parkeringsplatser. Genom en säker lösning kan användare hyra ut parkeringsplatser som inte används. Bolaget är publikt med omkring 600 aktieägare.

Webb: www.apparkingspotnordic.com

EPTI: För mer information, besök EPTI:s hemsida www.epti.com

Om Linky

Linky Tech AB tillhandahåller Platform-as-a-Service-lösningen, Linky, som gör det möjligt för företag, operatörer och markägare att enkelt hantera, underhålla och hantera betalningar för sina parkerings- och laddstationer. Produkten erbjuder en helt kontofri lösning utan krav på registrering. Webb: www.linky.se
842 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page