top of page
Sök
  • ApParkingSpot

ApParkingSpot vill göra det lättare att hitta p-plats


Artikeln från Mitti 3e september

Stockholm parkering ansvarar i dag för runt 65 000 parkeringsplatser, garage och gatuplan inräknat. Men att hitta en parkeringsplats kan ibland vara svårt och att då se tomma privata parkeringsplatser kan vara frustrerande för den som kör bil.


– Flera gånger har jag åkt runt i säkert 30 minuter för att hitta en plats, vilket resulterat i mycket onödigt utsläpp, säger Sasa Farkas som bor i Gamla stan och är grundare av Apparkingspot.


Apparkingspot är en app som fungerar som en parkeringsklubb. Tanken är att hjälpa dem som behöver hitta en parkeringsplats genom att oanvända platser hyrs ut via appen. – Företaget grundades redan 2017 men startade hösten 2020 i en ny version. Nu har vi drygt 9 000 användare och cirka 300 parkeringsplatser, säger Sasa Farkas.

Sedan företaget grundades har man strävat efter att få till ett samarbete med Stockholm parkering, men än så länge har inget inletts. På allvar – Hur ska man få topparna att ändra attityd? Vi kommer med en miljövänlig och enkel lösning men de verkar inte vara intresserade, säger Sasa Farkas. – Denna tjänst skulle förbättra trafikmiljön väsentligt om den togs på allvar, säger Vasastadsbon James Li, key account manager på Apparkingspot. Från Stockholm Parkering är man tydliga med varför det inte har blivit något samarbete. – Stockholm Parkering tillåter inte andrahandsuthyrning av sina p-platser, därför har vi inte upphandlat något samarbete med företag som arbetar med detta, säger Rekha Måhl, strateg för marknadsutveckling vid Stockholm Parkering. – Vi arbetar i stället på egen hand med att maximera nyttan på vissa av våra platser genom samnyttjande av p-platser under olika tider på dygnet.

171 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page